V Praze 15.září 2008
Nejprve několik rad, než připravíte masíčko:
1) Poměrně vhodný rošt pořídíte na nejbližším šroťáku, totiž rošt z trouby na pečení, který si ještě zahustíte propletením vázacího drátu o průměru alespoň 0,8mm.
2) Při grilování je podstatné, že se musí udržovat oheň téměř bez plamene tzn.připravte si PET lahev s vodou a do zátky udělejte dirku, ať můžete "hasit".
3) Hodně si myjte ruce...nejlépe před každou manipulací s jídlem!
Tak k samotnému nakládání budeme potřebovat:
- Thajskou marinádu
- kečup
- hořčici plnotučnou
- sůl
- popř. i pivo (nejlépe černé)
Postup přípravy masíčka:
1) nejprve připravit marinádu: 2 díly thajské marinády, 1 díl horčice plnotučné a 1 díl kečupu...do toho přidávám sůl a koření dle chuti a případně ředím pivem a to vše řádně zamíchat a ochutnat.
2) potírat 1-2 dny předem (podle druhu masa-kučecí jeden den stejně jako vepřovou krkovičku, ale ta je drahá takže radši kupit plec a naložit jí 2 dny předem, aby změkla) a pak potřít před každým otočením :-)...co se týče délky pečení, tak cca 20 minut je minimum z hygienického hlediska, ale chlapy mají radši syrovější. (maso pochopitelně krájet přes vlákna a trošku rozklepnout paličkou)
Co se týče množství tak pro 8 hladovců stačí k věčeři a posezení do půlnoci stačí asi:
- 2kg vepřového boku
- 1kg kuřecích prsíček
- 15l piva :-) (podávat řádně chlazené :-))
Technická poznámka:
Pivo v soudku vypadá nádherně, zvláště na fotkách...a pětilitrového minisoudku z Globusu se bát nemusíte-to zvládne točit opravdu každý. Jen jej umístěte do chladu a alespoň hodinu předem točením piva s ním nepohybovat.
A TEĎ SLINTEJTE !!!
Mňááám :-)
někdy to ve farnosti vyzkoušíme
Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.